Mineraluld

Fiberbinder® kan anvendes til befugtning af mineraluld, før mineralulden foldes sammen og puttes i poser.

Fiberbinder® anvendes som befugtning med henblik på at minimere risikoen for spredning af fibre til omgivelserne og med henblik på at minimere mængden af støvende fibre, som besværliggør den efterfølgende rengøring.

I Fiberbinder® er det vores helt klare holdning, at asbestforurenet mineraluld i videst muligt omfang skal fjernes og erstattes med nyt mineraluld, og Fiberbinder® må under ingen omstændigheder anvendes som alternativ til at fjerne foruenet mineraluld eller som erstatning for grundig rengøring og støvsugning.

Ved anvendelse af Fiberbinder® som befugtning i forbindelse med fjernelse af mineraluld leveres der klistermærker til asbestposerne, så det tydeligt fremgår, at indholdet er fiberbundet, hvilket minimerer risikoen for spredning, hvis der skulle gå hul på asbestposerne under efterfølgende håndtering.

Der leveres ligeledes skilte til opsætning på pladsen, så personer i området kan se, at FiberbinderMetoden® anvendes med henblik på at minimere risikoen for spredning af fibre.

Endelig leveres der informationsflyers, som kan omdeles til beboere og til forældre til børn i daginstitutioner/skoler m.v., der skal saneres, som ligeledes informerer om, at FiberbinderMetoden® anvendes med henblik på at minimere risikoen for spredning af fibre.

Ved anvendelse af Fiberbinder® som befugtning er det vigtigt, at man kun påfører Fiberbinder® på det materiale, som skal fjernes, og at man ikke påfører Fiberbinder® på områder, som efterfølgende skal støvsuges.

VIGTIG INFORMATION

NY VEJLEDNING FRA ARBEJDSTILSYNET