...

Boligselskabet AKB, Albertslund – Hedemarken – et skoleeksempel på god og sikker håndtering af asbest

I Danmark er vi nået langt i forhold til korrekt håndtering af asbest, men der findes bygherrer, entreprenører og rådgivere, som skiller sig positivt ud, og som gør en ekstra stor indsats for at forbedre arbejdsmiljøet og for at beskytte beboerne i området.

Som led i helhedsplanen for området er det tidligere blevet besluttet, at Hedemarken AKB Albertslund skal være asbestfrit område. Dette arbejde er nu iværksat, og for bygherre, Boligselskabet AKB, Albertslund – Hedemarken, har det været en forudsætning, at asbesthåndteringen sker så skånsomt som overhovedet muligt for både håndværkere og beboere.

I samarbejde med hovedentreprenør, Nordstern, bygherrerådgiver, NIRAS, og nedriver, Bergmann Gruppen A/S, er der derfor blevet lagt en detaljeret plan for asbesthåndteringen, som både beskytter beboerne i Hedemarken og de håndværkere, som skal arbejde på området.

I planen for asbesthåndteringen indgår meget grundige rengøringer og derefter anvendelse af Fiberbinder®, som effektivt fikserer de fibre, som det ikke er muligt at støvsuge bort.

Hos Nordstern er der meget stort fokus på et trygt arbejdsmiljø for medarbejderne, og det er derfor naturligt at anvende FiberbinderMetoden®, som forbedrer både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø for håndværkerne på pladsen. For Nordstern er det også afgørende, at byggeprocessen er så smidig som muligt, og at tidsplanerne holdes, og også på dette punkt er FiberbinderMetoden® med til at skabe øget tryghed for alle parter.

Hos Bergmann Gruppen A/S har man arbejdet med Fiberbinder i lang tid, og FiberbinderMetoden® er et naturligt led i Bergmann Gruppens strategi om at være med allerlængst fremme i forhold til at skabe et trygt arbejdsmiljø for de håndværkere, som efterfølgende skal arbejde på området. Bergmann Gruppen A/S følger løbende med i, om der kommer nye metoder, som kan gøre en positiv forskel, og med Fiberbinder og ikke mindst Fiberbinder-appen til KS dokumentation har man fået et værktøj, som er nemt at bruge, og som er med til at skabe tryghed hele vejen rundt.

I NIRAS er man meget opmærksom på asbestudfordringerne, og på de nye regler på området. NIRAS har stort fokus på både grøn omstilling og forbedret arbejdsmiljø, og NIRAS sætter stor pris på at arbejde sammen med bygherrer og entreprenører, som har samme fokusområder.

I Fiberbinder vil vi gerne takke alle aktører for et godt samarbejde og især for at være med til at gøre en forskel på dette vigtige område.

KØB HER

Bestil Fiberbinder® direkte på ordre@fiberbinder.dk eller tlf. 53 81 94 00

eller udfyld tilbudsformularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt med et skriftligt tilbud:

OM ORDREN

OM LEVERINGEN

VIGTIG INFORMATION

NY VEJLEDNING FRA ARBEJDSTILSYNET